Mimetherapie

Wat is mimetherapie?

Bij Praktijk SAA kun je mimetherapie volgen bij een gespecialiseerde logopedist. Mimetherapie is geschikt voor mensen met een perifere aangezichtsverlamming. Bij deze aandoening is een hersenzenuw beschadigd. Bijvoorbeeld door een ongeluk, operatie of ontsteking. Een deel van je gezicht is daardoor verlamd. Je spieren zijn stijf of je hebt er minder controle over. Vaak is je gezicht asymmetrisch. Je kunt daardoor schaamte voelen.

Behandeling

Bij mimetherapie leer je om je spieren beter te controleren. Je krijgt oefeningen om zoveel mogelijk symmetrie in je gezicht te krijgen, zowel bij het bewegen als in rust. Aangezichtsverlamming kan spontaan herstellen, maar soms heb je restverschijnselen.

Meer informatie

Reviews

Wat mensen over ons zeggen

Saskia Arends
Saskia Arends

Op het afasiecentrum wordt Koos gestimuleerd en uitgedaagd om zich beter te kunnen uitdrukken! Koos voelt zich erg op zijn plek, bezoekt een groep en heeft ook individuele logopedie. Hier werkt Koos aan zijn eigen doelen waarbij weer regie voeren over zijn eigen leven voorop staat. Daarnaast zijn er familie avonden en familiedagen waarbij er ook plek is voor de veranderingen die wij ervaren!

Jacqueline en Ton
Jacqueline en Ton

Sinds 2 jaar geleden gestart vanuit Reade Overtoom bij Afasie Amsterdam. Het heeft ons inmiddels heel wat positieve energie opgeleverd. In een fijne gemoedelijke sfeer samen met de logopedisten doelen opstellen, weer meezingen op je favoriete muziek en in groepsverband fijn kunnen communiceren over actuele en andere onderwerpen waarbij iedereen elkaar helpt geeft enorm veel zelfvertrouwen en levensvreugde. En zijn we onlangs met alle groepen naar het museum geweest wat super tof en gezellig was👍 Het voelt voor ons nog steeds als een warm bad en hebben we veel nieuwe en leuke contacten opgedaan in alle therapieën en trainingen.

Lot
Lot

In het nieuwe pand ben ik na anderhalf jaar ondertussen helemaal gewend. Ik waardeer de ruimte en het licht. De sfeer is mede daardoor rustgevend en prettig. De mensen die er werken zijn gastvrij en respectvol. En belangrijk: ze hebben geduld, heel veel geduld! Ik kom er graag!

T: 020-624 2385

E: info@praktijksaa.nl

Karel du Jardinstraat 61a,
1073TB Amsterdam

Behandelingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Website door: VMB

Copyright, Praktijk SAA © 2024