Speech Music Therapy for Aphasia (SMTA)  

Speech Music Therapy for Aphasia

Wat is SMTA?

SMTA is een combinatie van muziektherapie en logopedie. Tijdens de behandeling koppelen we een klank, een woord of een zin aan een melodie. Daardoor kun je ze makkelijker uitspreken. Herhalen is belangrijk bij SMTA. Je werkt samen met je logopedist en onze muziektherapeut.

Voor wie?

SMTA is een behandeling voor mensen met afasie en/of spraakapraxie. SMTA is vooral geschikt als je veel moeite hebt met spreken.
Je hebt problemen met het maken van klanken of spreekt in losse woorden. Het lukt je helemaal niet om te spreken of je herhaalt steeds hetzelfde woord. Of je moet steeds zoeken naar de juiste stand van je mond en tong.

Behandeling

Het doel van SMTA is dat je vloeiender leert spreken. Je krijgt 2 keer per week een half uur therapie. Vaak beginnen we met een proefbehandeling. Dit duurt een paar weken. Dan bekijken we of de therapie bij jou past.
De behandeling is klaar als je doel is bereikt. We stoppen ook wanneer we merken dat het niet meer beter wordt.

Vergoeding

Muziektherapie wordt soms (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dit is te vinden in de polisvoorwaarden onder alternatieve geneeswijze. De muziektherapeut stuurt je een factuur. Je kunt die zelf indienen bij je zorgverzekeraar.  

Vaktherapie vergoeding (update: 2024) – Zorgwijzer 

Meer informatie

Reviews

Wat mensen over ons zeggen

Saskia Arends
Saskia Arends

Op het afasiecentrum wordt Koos gestimuleerd en uitgedaagd om zich beter te kunnen uitdrukken! Koos voelt zich erg op zijn plek, bezoekt een groep en heeft ook individuele logopedie. Hier werkt Koos aan zijn eigen doelen waarbij weer regie voeren over zijn eigen leven voorop staat. Daarnaast zijn er familie avonden en familiedagen waarbij er ook plek is voor de veranderingen die wij ervaren!

Jacqueline en Ton
Jacqueline en Ton

Sinds 2 jaar geleden gestart vanuit Reade Overtoom bij Afasie Amsterdam. Het heeft ons inmiddels heel wat positieve energie opgeleverd. In een fijne gemoedelijke sfeer samen met de logopedisten doelen opstellen, weer meezingen op je favoriete muziek en in groepsverband fijn kunnen communiceren over actuele en andere onderwerpen waarbij iedereen elkaar helpt geeft enorm veel zelfvertrouwen en levensvreugde. En zijn we onlangs met alle groepen naar het museum geweest wat super tof en gezellig was👍 Het voelt voor ons nog steeds als een warm bad en hebben we veel nieuwe en leuke contacten opgedaan in alle therapieën en trainingen.

Lot
Lot

In het nieuwe pand ben ik na anderhalf jaar ondertussen helemaal gewend. Ik waardeer de ruimte en het licht. De sfeer is mede daardoor rustgevend en prettig. De mensen die er werken zijn gastvrij en respectvol. En belangrijk: ze hebben geduld, heel veel geduld! Ik kom er graag!

T: 020-624 2385

E: info@praktijksaa.nl

Karel du Jardinstraat 61a,
1073TB Amsterdam

Behandelingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Website door: VMB

Copyright, Praktijk SAA © 2024